Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik

  • Svenska (Sverige)
  • English (United Kingdom)

Tider och priser för dressincyklingen och nostalgitågen finner du under tågtrafik och dressincykling!

 

Välkommen ombord!

Hem Bli medlem

Bli medlem

PDF Skriv ut Skicka sidan

Vad för arbeten gör Smalspåret och hur fungerar det?

Föreningen Smalspåret bedriver verksamhet och arrangerar arbetsdagar dels i egen regi, dels i samarbete med de huvudmän som ansvarar för järnvägen. De enskilt största aktiviteterna i föreningens regi är upprustningen av Virserums station och lokalavdelningen i Hultsfreds dressinuthyrning sommartid mellan Hultsfred och Hesjön vid Målilla sanatorium.

 

Föreningen arrangerar banarbeten m.m. i samverkan med infrastrukturförvaltarna (spårinnehavarna) på Smalspåret. En stor del av arbetet sker i Smalspåret i Hultsfred AB:s (SH) verksamhet, men föreningens medlemmar deltar även i arbeten som anordnas i FAS/TJF regi.

 

Om jag vill stanna över en helg?

Sedan våren 2007 har föreningen sina personallokaler för tillresande aktiva i Virserums stn. Där finns personallokaler, sovrum, kontor m.m. och en mysig miljö med de båda nyrenoverade väntsalarna, tågexpedition m.m. Vid arbetshelgerna, som hålls minst 1-2 helger/månad och vid långhelger m.m., bor och utgår vi därifrån.

 

Flytten till Virserum har medfört en mångdubblad verksamhet med nya aktiva medlemmar och en utvecklad föreningsverksamhet där. Inte minst har en signalunderhållsverksamhet kommit igång med mycket glädjande resultat!

 

Jag är intresserad av att vara med!Några saker du kan göra som aktiv

Alla är varmt välkomna att komma med i vår glada föreningsverksamhet. Arbetsuppgifterna är varierade och det går att ta sig an såväl specialuppgifter som sådant som alla kan hjälpa till med.

  • Du kanske vill följa med ut i naturen med banarbetsgänget?
  • Hjälpa till med stationen i Virserum?
  • Mecka dieselmotorer?
  • Ta hand om dressinuthyrning och kaféförsäljning?

För att nämna några exempel, oavsett vad du är intresserad av så finns det mycket stor risk att du både kommer känna glädje och gemenskap i vår föreningsverksamhet. Ta kontakt med någon av våra kontaktpersoner till höger!

 

Bli medlem i Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik:

Alla bidrag till föreningen är välkomna, om ni inte känner att ni vill bli aktiva medlemmar så är ett medlemskap ett bra sätt att visa sitt stöd på.

Avgifter 2015: 200 kr/år (50 kr/person för övriga familjemedlemmar), Ungdom under 20 år 100 kr/år.

Bankgiro 373-8093, Danskt postgiro 3 97 98 14

Senast uppdaterad ( 2015-02-10 18:15 )